Пірог «Хрызантэма»

Пірог «Хрызантэма»

Інгрэдыенты:

  • Мясны фарш (свініна, ялавічына) - 500 грамаў
  • Лук - 1 штук
  • Часнок - 1 зубчык
  • Вада - 100 мл
  • Кубік курынага булёну
  • Сыр - 140 грамаў
  • Сметанковае масла - 30 грамаў
  • Соль, чырвоны і чорны перац - па смаку

Для цеста:

  • Малако - 125 мл.
  • Кефір - 125 мл.
  • Дрожджы сухія - 1 пакуначак (7 г.)
  • Цукар - 1 ст. лыжка
  • Соль - 1 ч. лыжка
  • Яйка - 1 штука
  • Мука - 500 грамаў
  • Алей – 6 ст. лыжак

У малацэ распусціць дрожджы, дадаць цукар і адставіць ўбок на 15-20 хвілін, каб дрожджы ажылі. Змяшаць малако, кефір, цукар, соль, яйка, алей. Добра змяшаць, дадаць дрожджы, прасеяную муку і замясіць мяккае цеста. Накрыць міску з цестам плёнкай і паставіць у цеплае месца прыкладна на 1 гадзіну. Затым цеста абмяць і падзяліць на дзве роўныя часткі. Адну частку прыбраць зноў у міску і накрыць кухонным ручніком. Другую частку цеста раскачаць у пласт таўшчыней у 3-4 мм (стол падпыліць мукой пры неабходнасці). Выціснуць з цеста шклянкай кружочкі (у мяне дыяметрам 7,5 см), рэшткі цеста сабраць, абмяць, зноў раскачаць і выціснуць кружочкі. Затым нарыхтоўкі прыкрыць плёнкай, каб не абсыхалі. Падрыхтаваць фарш. Цыбулю  і часнок нацерці на дробнай тарцы, развесці ў 100 мл. вады кубік курынага булёну. Усе дадаць у фарш і добра змяшаць. Пасаліць, паперчыць па гусце. Сыр нацерці на буйнай тарцы. На круглячку размеркаваць раўнамерна 1 ч. л. фаршу (поўную), дробку сыру. Скласці яго напалову. Затым яшчэ раз напалову. Кончыкі злёгку знізу прышчыкнуць. Форму змазаць спачатку алеем, затым на дно пакласці паперу для выпечкі і яе таксама прамазаць алеем (такім чынам лёгка можна будзе выбраць пірог з формы). Абкласці нарыхтоўкі шчыльна адзін да аднаго ў форму (дыяметрам 28 см). Калі ўсе круглячкі выкарыстаеце, перайсці да другой часткі цеста і такім жа чынам паступаць, як і з першай. Для сярэдзінкі ўзяць 3 палоўкі ад кругллячкоў, намазаць фаршам. Пакласці палоўкі ўнахлёст адна на адну. Згарнуць рулончыкам, пачынаючы з ніжняга, і пакласці ў сярэдзінку пірага. Форму прыкрыць плёнкай і даць час для расстойкі, прыкладна 20-30 хвілін. Абмазаць верх злёгку ўзбітай сумессю: 1 жаўток + 1ст. л. малака. Выпякаць у разагрэтай духоўцы пры t-180°C, прыкладна 35-40 хвілін, пасярэдзіне выпякання (за 15 хвілін да заканчэння выпякання) зменшыць тэмпературу да 175°З. Гатовы пірог абмазаць растопленым сметанковым маслам (30 г) і накрыць ручнічком хвілін на 15.

 

Рэцэпт ад Галіны Белавусавай.

Опрос

Какие критерии являются для вас определяющими при выборе питьевого йогурта?

Участвовать
Закрыть

Опрос

1 2 3 4
  • Какие критерии являются для вас определяющими при выборе питьевого йогурта?

Подпишитесь