Печыва «Гусіныя лапкі»

Печыва «Гусіныя лапкі»

Інгрэдыенты:

  • Тварог - 220 грам
  • Сметанковае масла - 70 грам
  • Яйка курынае - 1 штука
  • Пшанічная мука - 280 грамаў
  • Разрыхляльнік - 1 чайная лыжка
  • Цукар - 5 сталовых лыжак

Масла  павінна быць з халадзільніка, націраем яго  на буйнай тарцы і дадаём да тварагу. Таксама дадаём яйкі і змешваем ўсе гэта лыжкай. Муку змешваем з разрыхляльнікам і высыпаем да тварогавай масы. Працягваем усё гэта змешваць лыжкай, затым збіраем цеста ў шар, заварочваем ў плёнку і пакідаем у халадзільніку  на 30 хвілін.

Праз паўгадзіны дастаём цеста і дзелім на некалькі частак. Кожную частку раскатваем, падсыпаючы муку (глядзіце, каб цеста не ліпла да скалкі і стала, але і каб не забівалася  цеста). З раскатанага цеста з дапамогай шклянкі  з вялікім дыяметрам выразаем  круглыя нарыхтоўкі.

Кружочак цеста адным бокам кладзём у цукар і злёгку прыціскаем далонню, каб цукар прыліп, складаем кружок напалову ўнутр цукровым бокам, затым акунаем ў цукар адзін бок, затым яшчэ раз складаем печыва напалову цукровых бокам унутр і акунаем зноў у цукар. Прыціскаем  відэльцам сярэдзіну печыва, каб атрымалася форма гусінай лапкі.

Запякаць «лапкі» ў духоўцы 30 хвілін пры 180 градусах.

 

Смачна з’есці!

Апытанне

Какие критерии являются для вас определяющими при выборе питьевого йогурта?

Удзельнічаць
Закрыць

Апытанне

1 2 3 4 5
  • Какие критерии являются для вас определяющими при выборе питьевого йогурта?

Падпішыцеся