Шашлык з грыбоў і сыру «Сулугуні»

Шашлык з грыбоў і сыру «Сулугуні»

Інгрэдыенты:

  • Сыр «Сулугуні» - 500 г
  • Шампіньёны свежыя, буйныя - 1 кг
  • Зеляніна

Мыем  грыбы, нанізваем іх на шампуры - пад вуглом, каб шампур ўваходзіў пад ножкай кожнага грыба праз капялюшык наўскасяк, гэта дазволіць захаваць грыбы цэлымі. Абсмажваем шампіньёны на вуглях да залацістага колеру. Здымаем з мангала, трохі астуджаем. Націраем сыр «Сулугуні». Начыняюць кожны грыб цёртым сулугуні, шчыльна умінаючы сыр вакол ножкі хаткай.

Запякаць у духоўцы ці на рашотцы  10 хвілін.

Пры падачы пасыпаем зелянінай.

На нататку:

Вы можаце прыгатаваць сырны шашлык з сыру «Сулугуні» (гэты сыр пластычны, у меру салёны) альбо «Рыўера Прэміум» (гэты сыр больш слаісты, лёгка плавіцца, мае насычаны густ). Далікатныя, пластычныя, у меру салёныя, лёгка плаўкія сыры з чэдэрызацыяй сырнай масы выдатна падыходзяць для шашлыкоў: дастаткова запячы буйныя брускі сыру на вуглях да залацістай скарыначкі, загарнуць у лаваш, затым абсмажыць у лавашы на рашотцы да залацістай скарыначкі. А яшчэ гэтыя сыры могуць стаць выдатнай закускай, яны выдатна спалучаюцца з вінамі і надаюць асаблівы смак салатам.

Апытанне

Паважаны спажывец! Ці задаволены Вы даступнасцю прадукцыі прадпрыемства ў гандлёвай сетцы Вашага горада?

Удзельнічаць
Закрыць

Апытанне

1
  • Паважаны спажывец! Ці задаволены Вы даступнасцю прадукцыі прадпрыемства ў гандлёвай сетцы Вашага горада?

Падпішыцеся